Το «νέο σχολείο» δεν είναι το σχολείο των αναγκών μας.
Είναι τόσο παλιό όσο και ο εργασιακός μεσαίωνας που βιώνουμε σήμερα.
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ : Τη μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για όλους, χωρίς ευελιξίες και μαθητείες.
Δεν θα μας χαριστεί τίποτα.
Καμιά συνενοχή στα αντιδραστικά τους σχέδια!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16

Comment first! »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

« Όλοι οι Έλληνες  έχουν δικαίωμα Δωρεάν Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες »

Το δικαίωμα αυτό ήρθαν να αμφισβητήσουν σε πλήρη συμφωνία τα δύο κόμματα Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ. Συμφωνούν όχι μόνο ως προς το περιεχόμενο των ανατροπών αλλά και στον τρόπο και τον χρόνο μεθόδευσης της συζήτησης.

Στο άρθρο 16 του Συντάγματος δίνονται οι ελάχιστες εγγυήσεις στο δικαίωμα για όλα τα παιδιά στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Με την αναθεώρησή του εξανεμίζονται και οι ελάχιστες εγγυήσεις που υπήρχαν για το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στη γνώση όλα τα παιδιά.

Το κόστος της Παιδείας θα το πληρώσει ο λαός. Η εκπαίδευση και η επιστήμη συνολικότερα θα χάσουν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα.

Η λεγόμενη αποκεντρωμένη και αυτόνομη σχολική μονάδα θα λειτουργεί σε περιβάλλον ανταγωνιστικό. Την ευθύνη χρηματοδότησης της λειτουργίας του σχολείου σταδιακά θα την αναλάβουν οι γονείς, την δε διαμόρφωση του διαφοροποιημένου αναλυτικού προγράμματος σπουδών οι χορηγοί και οι επιχειρήσεις.   

Η Ομοσπονδία Γονέων Ενώσεων Αθήνας εκφράζει την βαθιά της ανησυχία για τις εξελίξεις και καλεί σε αγώνα όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για να ανατραπούν τα σχέδια τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καλεί λοιπόν σε σύσκεψη την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  15/12/06 στις 6μ.μ στο ΕΚΑ(3ης Σεπτεμβρίου 48 & Μάρνης 2ος  όροφος) Εργατικά Σωματεία, μαζικούς φορείς, Ενώσεις και  Συλλόγους Γονέων καθώς και τους Συλλόγους Δασκάλων και Καθηγητών, Συλλόγους Μαθητών και φοιτητικούς συλλόγους για συντονισμό της πάλης για να διεκδικήσουμε ΤΩΡΑ

·        Να σταματήσει κάθε συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16.

·        ΟΧΙ ΣΤΗΝ « ΑΠΟΚΈΝΤΡΩΣΗ» – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ !

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !

Gia ektyposh (prosklisi.doc)

Leave a Comment

 

 

 


Αγώνας
για μια καλύτερη παιδεία
για μια άλλη κοινωνία

Κάποτε θα'ρθουν να σου πουν ...
Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!